Acid hangt een mogelijke gevangenisstraf boven het hoofd: "Ik riskeer nu zwaarder gestraft te worden dan die Reuzegommers"
PMN
Acid hangt een mogelijke gevangenisstraf boven het hoofd: "Ik riskeer nu zwaarder gestraft te worden dan die Reuzegommers"
Foto: Photo News

Nathan Vandergunst (23) kennen we beter als Acid. Hij maakt video's op YouTube voor heel wat volgers.

Nathan Vandergunst bracht ook een filmpje over de zaak Sanda Dia. In dat verband moet hij in september voor de correctionele rechtbank verschijnen. Hij moet zich daar verantwoorden over het filmpje.

'Elio', een voormalige praeses bij de studentenclub Reuzegom die Acid bij naam noemde in zijn video, maar die daar niet aanwezig was op de doop en er ook niet voor terechtstond, heeft de YouTuber gedagvaard voor onder meer elektronische belaging en laster en eerroof. Dat doet trouwens ook het bedrijf van zijn ouders die de uitbaters zijn van een Antwerps toprestaurant en na Acid zijn publicatie overstelpt worden met negatieve reacties.

Nathan kan het niet geloven. "Dit is de wereld op zijn knop", citeert Het Laatste Nieuws hem. "Het is bijna grappig waar ze mij allemaal voor aangeklaagd hebben. Een lid van de meest racistische en antisemitische studentenvereniging van België klaagt mij aan in naam van de antidiscriminatiewet."

Er hangt de YouTuber een gevangenisstraf van acht dagen tot twee jaar boven het hoofd en boetes tot maximum 136.000 euro. "Als ik dit moet geloven, riskeer ik een veel zwaardere straf dan wat die Reuzegeommers hebben gekregen voor wat ze met Sanda Dia gedaan hebben. In september gaan we zien dat de rechter beslist, maar het gaat duur zijn."

Meer nieuws

Meer nieuws

.