Jan Jambon aangegrepen door getuigenis van slachtoffer aanslag Maalbeek: “Overleefde het niet door telefoon van zijn vrouw”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Jan Jambon is Vlaams Minister-President. Ten tijde van de aanslagen in Zaventem en Maalbeek was hij minister van Binnenlandse Zaken.

De aanslagen waren voor Jan Jambon de moeilijkste momenten in zijn carrière. De getuigenissen raken hem nog altijd erg diep. “Op het paleis is toen zo eens een bijéénkomst geweest”, vertelt de minister in ‘De Zomer Van’. “Dat was met slachtoffers en familie van overledenen.”

“Iemand vertelde dat ze de metro in Maalbeek gingen nemen. Die wandelde dagelijks met een collega of zo naar de metro toe. Op de dag van de aanslag kreeg die telefoon van zijn vrouw. Zij gaat al naar binnen en gaat in een uiterste hoek zitten.”

Bom
“De man moest zich haasten om de metro nog te halen en raakte juist binnen. Die bom ontploft aan de deur. Zij overleefde het en hij niet. Had hij die telefoon niet gekregen, dan was hij mee in dat hoekje gaan zitten.”

“Ik ben niet zo iemand die dat dan achter zich kan laten. Dat heeft een te grote impact. Hebben we wel de juiste dingen op de juiste moment gedaan? Ik word daar ‘s nachts nog wakker van.”

Tags jan jambon