Meghan Markle geschokt over uitspraak proces: Dit staat haar te wachten

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Meghan Markle is de laatste tijd niet weg te denken uit de media. Ook nu staat ze weer in de spotlight na het ontvangen van behoorlijk slecht nieuws.

Meghan Markle is gesteld op haar privacy. Maar laat dat nu net het interessante zijn voor pers en publiek als je bekend bent én ook nog eens een royalty. Maar nadat Meghan de Britse krant ‘The mail on Sunday’ had betrapt op het publiceren van een handgeschreven brief van haar aan haar vader, Thomas Markle, ging het voor haar te ver.

Meghan besloot meteen een poging te ondernemen om de Britse krant te veroordelen tot privacyschending. Helaas krijgt Meghan slecht nieuws en oordeelt de rechter ‘The mail on Sunday’ niet schuldig. Volgens hem zou de Britse krant niet schuldig zijn aan het bewust verergeren van de situatie tussen haar en haar vader. Er was verder ook geen risico op herhaling van de feiten.

Kosten
Meghan haar vriendinnen hadden eerder al met de pers gesproken om haar zo te beschermen, maar tipten hen per ongeluk over de brief aan haar vader. De krant wil dus nu ook graag hun namen bekend maken en probeerde hen op te roepen als getuigen in het proces. Volgens de hertogin is dit een veel te hoge prijs om te betalen voor de zaak tegen de tabloids. Haar vrienden hebben recht op privacy. Ze betaalt dus nu alle gerechtelijke kosten van ‘The mail on Sunday’. Dat komt neer op zo een 74.000 euro.