Frank Deboosere voorspelt warmste dag van het jaar: “Houd hier rekening mee!”
Frank Deboosere voorspelt warmste dag van het jaar: “Houd hier rekening mee!”
Foto: Photonews

Vanmorgen zou je het niet gezegd hebben, maar het zonnetje kwam er toch door. Die luidt het begin van een zomerse periode in.

“Vannacht verdwijnen de meeste wolken en koelt het sterk af naar de betere slaapkamerminima tussen 7 en 13 graden. Je moet daarvan profiteren, want de volgende dagen wordt het warm, zelfs heet”, verzekert Frank Deboosere ons op het VRT-weerbericht.

“Morgen krijgen we al een voorsmaakje met bijna niets dan zonneschijn. Het kwik zal dan op veel plaatsen tot 26 graden stijgen.”

“Vrijdag zijn we er echt gloeiend bij. Met maxima op veel plaatsen van 33 en 34 graden en een lokale uitschieter van 35 graden. Het wordt allicht de warmste dag van het jaar.”

Voldoende water

“We voorzien nu al code geel voor hitte, maar dat zou eventueel code oranje kunnen worden. Houd komende dagen rekening met de hoge UV-index en drink voldoende water.”

“Vrijdagavond vergroot de kans op lokaal warmteonweer. In de loop van zaterdag volgt al een relatieve afkoeling met meer wolken vanuit het westen, lokaal misschien een bui of donderslag met temperaturen in het centrum van het land tot 27 graden.”

“Zondag en maandag krijgen we malse regenbuien over ons, maar ook droge periodes. Af en toe schijnt de zon bij 22 graden en dinsdag zou wel eens een heuse regenzone kunnen passeren.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.