Will Tura emotioneel: "Denk nog elke dag aan hem met de tranen in de ogen"
PMN
Will Tura emotioneel: "Denk nog elke dag aan hem met de tranen in de ogen"
Foto: Photonews

Zondag viert Will Tura zijn tachtigste verjaardag. Door de nieuwe uitbraak van het coronavirus zijn er geen feestelijkheden.

De fans van Will Tura kunnen wel afstemmen op Radio 2. Daar staat die dag veel in het teken van de koning van het Vlaamse lied.

In Dag Allemaal blikt Will Tura terug. "Ik ben opgegroeid met drie broers en één zus", legt de zanger uit. "MIjn broers hebben ons al verlaten, Jacqueline is er gelukkig nog. Vooral de dood van Staf heeft mij enorm geraakt."

"Het is de enige keer in mijn carrière dat ik overwogen heb om te stoppen. Staf was mijn spitsbroeder. Mama zei altijd dat we een tweeling waren. We deden alles samen."

Eerbetoon
"Toen Staf ons veel te vroeg verliet, hij was 61, besefte dat ik mijn leven nooit meer hetzelfde zou zijn. Ruim 35 jaar had hij alles voor mij geregeld achter de schermen. En plots moest ik alleen verder. In onze familie is het evenwel de traditie dat er verder geleefd wordt."

"Dat zou Staf ook gewild hebben. De avond na zijn begrafenis zong ik 'Alleen Gaan' op het podium in 'Tien Om Te Zien'. Een mooier eerbetoon voor Staf had ik niet kunnen bedenken."

Meer nieuws

Meer nieuws

.