Vincent Banic mist een belangrijk persoon enorm: “Ik wil haar zo graag terugzien”
Vincent Banic mist een belangrijk persoon enorm: “Ik wil haar zo graag terugzien”
Foto: Medialaan

Vincent Banic kan je overdag terugvinden op de set van ‘Familie’ waarin hij Guido vertolkt. Daarnaast heeft hij ’s avonds nog een andere job.

Samen met zijn vader Mate runt Vincent Banic in Antwerpen het Kroatische restaurant ‘Zagreb’. Door de coronacrisis moesten ook zij lange tijd de deuren sluiten. “We zijn blij dat we weer kunnen werken al is het voor een kleiner publiek”, licht Vincent opgelucht toe in Dag Allemaal.

Een nieuwe lockdown zou een ramp zijn voor de zaak van Vincent. Hij houdt zich dan ook strikt aan de regels en spoort anderen aan hetzelfde te doen. “Over een masker dragen in de zaal moeten we niet klagen en zagen, zeker nu het aantal besmettingen weer stijgt. Veel liever dat dan weer te moeten sluiten”, zegt de acteur. “Ik denk niet dat we voorbereid zijn op een tweede golf.”

Zijn familie bezoeken in Kroatië, met code oranje als reisadvies, vindt hij te riskant. “Ik wil mijn oma zo graag zien. Maar ik denk dat ik toch beter nog wat wacht. Ik mag nu echt niet ziek worden. Voor mijn vader en mij is het van het allergrootste belang dat we open kunnen blijven.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.