Luc Appermont zet groot misverstand recht: “Op welke planeet leven mensen die zoiets beweren?”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Ook Luc Appermont en Bart Kaëll zullen deze zomer grotendeels in eigen land blijven. Ze zullen wellicht veel tijd doorbrengen op de elektrische fietsen waarin ze hebben geïnvesteerd.

Er zijn mensen die ervan uitgaan dat je op een elektrische fiets niet meer moet trappen. Dat misverstand wil Luc Appermont toch even rechtzetten. “Dan weet ik toch niet van welke planeet die komen hoor”, lacht hij in Primo. “Je moet bij een elektrische fiets altijd zelf blijven trappen. De motor van een e-bike geeft bij iedere trapbeweging een extra zetje waardoor het fietsen makkelijker, lichter en comfortabeler wordt. Alsof je altijd een duwtje in de rug krijgt.”

“Ik zet mijn fiets altijd in eco-stand, want ik wil tenminste nog het gevoel hebben dat ik zelf beweeg. Bart gebruikt liever de sportstand. Hij moet dan maar de helft minder inspanningen leveren, maar daardoor is zijn batterij wel dubbel zo snel leeg. Bart is zo blij als een kind wanneer hij als eerste bovenop een berg aankomt.”

Investeren in e-bikes was nodig omdat hun regio redelijk heuvelachtig is. “Daarom hing Barts tong nogal snel op zijn knieën. Hij zag er het plezier niet meer van in, van dat fietsen, want hij was altijd stikkapot. Maar ja, je kan moeilijk maar één elektrische fiets kopen als je samen wil fietsen, dus het zijn er twee geworden.”