Nieuwe zware klap voor de Davidsons na overlijden van moeder Els: “Hoe moeten wij nu overleven?”
Nieuwe zware klap voor de Davidsons na overlijden van moeder Els: “Hoe moeten wij nu overleven?”
Foto: VIER

Begin deze maand overleed Els Ouderits uit ‘Don’t Worry Be Happy’ aan kanker. Weduwnaar Eddy Peirmans krijgt nu ook een financiële klap te verwerken. Dat schrijft Dag Allemaal.

Peter Boeckx, die ‘Don’t Worry Be Happy’ maakt, zamelde tijdens de lockdown voor het gezin ruim 6.000 euro in. “Daar ben ik Peter zo dankbaar voor. Die centen gaan mij helpen om Els’ laatste wens in vervulling te doen gaan: een nieuw café openen. Ik ben nu op zoek naar een pand in de Kempen, waar we ook kunnen wonen”, vertelt Eddy in het weekblad.

Het huis in Kasterlee is veel te groot en te duur aan het worden, nu bijna alle kinderen zijn uitgevlogen. “Ik woon er nog samen met de vier jongsten, de kinderen die ik samen met Els kreeg. En mijn oudste stiefzoon. Hij is mentaal gehandicapt en heeft voortdurend zorg nodig. Hij heeft een eetstoornis en zou alles opeten. Hij zit zelfs in de afvalbak van de kippen als ik hem niet in de gaten hou.”

“Zolang Els leefde, wilde geen enkele instelling hem opnemen, maar nu ze overleden is, probeer ik hem te plaatsen. Want ik kan het huis niet uit en dus komt er al maanden geen geld meer binnen. Toen Els herviel, ben ik immers gestopt met ons café in Olen”, aldus Eddy.

En zo krijgt Eddy er nog een hoop financiële zorgen bovenop. “Ten eerste hebben ze meteen na Els’ overlijden onze rekeningen geblokkeerd. Dat is wettelijk zo. Maar er is meer: Els en ik hebben jaren geleden een café - schuldenvrij - overgelaten aan een charlatan, die niets betaalde, en de brouwerij heeft het zover gekregen dat wij die put moeten vullen.”

“Een schande is het! Omdat die schulden nog niet afgelost zijn, kan ik niet meer aan ons geld. Hoe moeten de kinderen en ik nu overleven? Ik wacht al dagen op duidelijkheid van de deurwaarder. Nog tot oktober ontvang ik een kleine uitkering, maar daarna krijg ik geen cent meer. Ons Cheyenne (17) is nu beginnen werken en draagt haar steentje bij. Maar de jongste drie zitten nog in het middelbaar. Het is dus belangrijk dat ik snel een nieuw café en huis vind. Wie er één weet zijn, laat het mij alstublieft weten!”

Meer nieuws

Meer nieuws

.