Verschrikkelijk wat er is gebeurd met Marco Borsato: “Ben meteen opgenomen in het ziekenhuis”
PMN
Verschrikkelijk wat er is gebeurd met Marco Borsato: “Ben meteen opgenomen in het ziekenhuis”
Foto: Photonews

Marco Borsato heeft een vreselijk moment achter de rug. De zanger werd ook meteen opgenomen in het ziekenhuis.

In ‘30 Minuten Rauw’, een podcast van de Nederlandse radiopresentator Ruud de Wild, vertelt Marco Borsato wat er aan de hand is. “Ik heb heel veel geluk gehad”, legt de zanger uit.

Vlak voor Marco het podium in de Ahoy wilde betreden liep het fout. “Mijn oog trilde een beetje en mijn zicht viel een beetje weg. Ik dacht als ik wat suiker neem, dan gaat het goed. Ik ontdekte dat als ik één oog bedekte, dan zag ik helder. Iets in mijn hoofd maakte van die twee plaatjes niet één plaatje meer.”

Marco nam het zekere voor het onzekere en liet zich naar het ziekenhuis brengen. “Ik lag binnen de tien minuten onder de MRI, en daar zeiden ze: ‘We zien dat u een TIA heeft gehad.” Dat is een lichte beroerte.

Ziekenhuis
Marco wilde niet in het ziekenhuis blijven. "Er staan in Ahoy tienduizend mensen en daar kan ik niet zomaar even niet zijn", zei ik. "Maar toen ik volledig mijn zicht verloor, wist ik dat het klaar was. Dus de dokter zei: bij deze bent u opgenomen.”

“Voor mij is dat een waarschuwing geweest”, bedenkt hij zich. “Ik besefte: als dit langer had geduurd, of als het iets met mijn spraak was geweest, dan was het klaar geweest. Dat ik nog altijd liedjes kan maken, zie ik als een cadeau.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.