Tom Waes reageert op vreemde beslissing van de VRT: “Ik heb daar niks mee te maken”

“Alles wat Tom Waes aanraakt, lijkt in goud te veranderen”, beweert men weleens. Dat lijkt nog te kloppen ook, nu hij zelfs met een oud Ketnet-programma ‘De Blacklist’ meer dan 700.000 kijkers haalt op Eén. In Dag Allemaal reageert de tv-maker op zijn succes.

“Ik ben daar zelf ook van geschrokken”, zegt Tom Waes. “Ik word nu vaak op straat aangesproken: ‘Ah tof, uw nieuw programma.’ Maar ‘De Blacklist’ ís niet nieuw hé, het is zelfs oud. Er zitten fragmenten in van vorig seizoen, maar ook stukken van bijna zes jaar geleden.”

‘De Blacklist’ wordt zondagavond uitgezonden op Eén, voor een totaal andere doelgroep als waarvoor het gemaakt is. Het is immers oorspronkelijk een Ketnet-programma waarin Tom kinderdromen in vervulling laat gaan. Deze beslissing van de VRT kan dus best “raar” genoemd worden.

“Dat is een beslissing van de VRT waar ik niks mee te maken had”, aldus Tom. “Meer nog: ik had er in het begin zélf mijn twijfels over. Grappig eigenlijk, want mijn vriendin Mieke heeft mij altijd gezegd dat het ook op Eén goed zou marcheren. Ik zou het dan wel iets anders hebben aangepakt, want soms zie je: dit is écht voor kinderen.”

Wat hij dan zou veranderen? “Misschien wel helemaal niks, want dat ‘kinderlijke’ is net de charme van het programma. Ik speel met veel plezier de naïeve onnozelaar die alles fout doet wat de kinderen beter kunnen dan ik, en dat marcheert ongelooflijk goed.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.