Bart Peeters maakt zich grote zorgen: “Daar spelen zich echte drama’s af”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Door de uitbraak van Covid-19 zag Bart Peeters zijn concertreeks in de Lotto Arena vroegtijdig afgebroken worden. Daar moest hij toch even van bekomen.

“Ik voelde me als een intercitytrein die met driehonderd per uur tegen een blinde muur knalt. Eerst kon ik het niet eens vatten”, zegt Bart Peeters in de Gazet van Antwerpen. Zelf kan hij er nog een béétje mee lachen, want Bart beseft maar al te goed dat er op dit moment veel andere mensen in de muziekindustrie rondlopen die het veel zwaarder hebben.

“Het is vooral erg voor al die decorbouwers, lichttechniekers en roadies die op dagbasis redelijk anoniem worden ingehuurd en zo van de ene job naar de andere zwerven. Daar spelen zich drama's af momenteel, omdat de meesten nauwelijks een financiële buffer hebben.”

Bart is tijdens de lockdown gewoon liedjes blijven schrijven. “Normaal kan ik bij elk nummer aan mijn producer zeggen welke songs zullen werken. Want dan heb ik ze meestal al eens uitgetest in een kleine setting. Maar zelfs dat bleek van de oude Heer Corona niet te mogen, dit keer.”

“Tijdens de lockdown ben ik dus gewoon verder blijven schrijven, al merkte ik wel dat de toon almaar somberder werd. Niet weten wanneer je terug mag spelen, alleen maar online contact hebben met de muzikanten… Ik wist met mezelf geen blijf.”