Hanne Troonbeeckx doet openhartige bekentenis: “Moet ik mij daarvoor schamen?”
Hanne Troonbeeckx doet openhartige bekentenis: “Moet ik mij daarvoor schamen?”
Foto: Photonews

Hanne Troonbeeckx is hoogsensitief. Ze werkt als coach om lotgenoten advies te geven, maar Hanne bekent dat ook zij het soms nog moeilijk heeft. Afgelopen weekend was er zo’n moment.

Op Instagram vertelt Hanne Troonbeeckx dat zij het afgelopen weekend probeerde te genieten van een boek lezen. Dat stond immers al lang op haar 'to do'-lijstje. Maar in plaats van ongedwongen te genieten, werd het een moment van stress.

“Ik had mezelf onbewust stress bezorgd omdat ik dat boek eigenlijk al uit wou hebben zodat ik aan het volgende boek kon beginnen. Wat ik eigenlijk ook al lang wou uithebben. Dus in plaats van te genieten zette ik mezelf onder druk. Waardoor ik me nog minder kon focussen en dus nog meer tijd verloor. Dit gevoel heb ik laten escaleren totdat de traantjes eruit vloeiden”, bekent ze.

“Moet ik me schamen omdat ik als coach ook huilbuien heb? Ik denk het niet. Niemand is perfect”, vervolgt ze. “Zelfs de beste coaches hebben het niet altijd op een rijtje. Daar gaat het ook niet om. Het gaat om wat je doet op die momenten. Hoe ver ga jij erin mee? Of hoe groot is je kennis om hieruit te stappen? In de slachtofferrol kruipen is zo verleidelijk en vooral gemakkelijk. Maar wat brengt het je? (Buiten een besmeurde zonnebril en een rotgevoel?)”

Hanne sluit haar post af met advies. “Ik leerde niet om altijd gelukkig te zijn. Maar ik leerde wel om zo min mogelijk ongelukkig te zijn. Gelukkig zijn kan je leren.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ons hoofd heeft vaker ontspanning nodig dan we denken. Zelfs wanneer we ontspannen is ons hoofd vaak nog op volle toeren. Zo dacht ik het afgelopen weekend te genieten van een boek lezen. Dat stond al een tijdje op mijn to do list. Alleen had ik mezelf onbewust stress bezorgd omdat Ik dat boek eigenlijk al uit wou hebben zodat ik aan het volgende boek kon beginnen. Wat ik eigenlijk ook al lang wou uithebben. Dus in plaats van te genieten zette ik mezelf onder druk. Waardoor ik me nog minder kon focussen en dus nog meer tijd verloor. Dit gevoel heb ik laten escaleren totdat de traantjes eruit vloeiden. Moet ik me schamen omdat ik als coach ook huilbuien heb? Ik denk het niet. Niemand is perfect. En zelfs de beste coaches hebben het niet altijd op een rijtje. Daar gaat het ook niet om. Het gaat om wat je doet op die momenten. Hoe ver ga jij erin mee? Of hoe groot is je kennis om hieruit te stappen? In de slachtofferrol kruipen is zo verleidelijk en vooral gemakkelijk. Maar wat brengt het je? (Buiten een besmeurde zonnebril en een rotgevoel?) Ik leerde niet om altijd gelukkig te zijn. Maar ik leerde wel om zo min mogelijk ongelukkig te zijn. Gelukkig zijn kan je leren. Wil je weten hoe? Ik leer het je graag tijdens een pittige online masterclass. Meer info vind je op www.happy-factory.be Ps: geen van de boeken zijn intussen uit. En dat is helemaal ok 😎

A post shared by Hanne Troonbeeckx 💛 (@hannetroonbeeckx_happyfactory) on

Meer nieuws

Meer nieuws

.