Jef Vermassen duidt dader aan: "Kans is heel groot dat hij ontvoerder is van Maddie McCann"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er is een nieuw spoor in het onderzoek naar Maddie McCann. Er is een nieuwe verdachte, een man die in Duitsland in de cel zit.

Christian Brückner wordt nu gelinkt aan de ontvoering van Maddie McCann. De zaak van Maddie McCann is er één die advocaat Jef Vermassen al lang volgt.

"Op basis van de elementen in de Britse en Portugese pers ben ik geneigd om te zeggen dat de kans heel groot is dat hij de dader is. Kijk naar zijn profiel: al die antecedenten. Zijn ex-vriendinnen die recent tegenover de politie verklaarden dat hij hen mishandelde", legt Vermassen uit in Het Laatste Nieuws.

Vermassen uit wel zijn bedenkingen. "Ik vind het vreselijk dat ze niet meteen na de ontvoering hun verhaal deden bij de politie. Eén van hen verklaarde blijkbaar dat Brückner de avond voor Maddies verdwijning zei dat hij een verschrikkelijke klus had in Praia da Luz. Waarom heeft ze dat niet meteen gemeld? Zélfs als ze niet kon geloven dat hij daartoe in staat was."

Extreem gevaarlijk
"Ze kon de politie toch hebben gezegd: hopelijk ben ik mis maar mijn vriend heeft dit verklaard. Ik vind dat haar burgerplicht. Haar verantwoordelijkheid. En ik weet wel: ze zegt dat ze bang was van hem. Ik heb daar begrip voor. Dat wijst trouwens ook nog 'ns op het extreme gevaar van de man die nu vastzit. Maar misschien was er sneller een doorbraak gekomen, als dit eerder was doorgegeven aan het gerecht."

"Dan waren de ouders McCann misschien ook anders behandeld geweest. En had hij misschien geen nieuwe slachtoffers meer gemaakt. Want dat is mijn overtuiging: zo iemand is niet gestopt, hé."