Steven Van Gucht zet Marc Van Ranst op zijn plaats: "Hij zou beter eerst dit doen alvorens kritiek te geven"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Steven Van Gucht is niet te spreken over de commentaar van zijn collega-viroloog Marc Van Ranst. Hij zet hem stevig op zijn plaats.

Sciensano zal voortaan geen cijfers meer publicieren op zondag en maandag. Marc Van Ranst vond dit écht niet kunnen. "We kunnen niet naar zomermodus gaan", zei hij. "Zoiets kunnen we ons niet permitteren. Sorry! Dit moet beter."

Steven Van Gucht is woordvoerder van Sciensano. “De bewaking van de Volksgezondheid, van de cijfers, die gaat continu door”, reageert hij bij Het Laatste Nieuws. “Het enige wat veranderd is, is de manier waarop we rapporteren. We willen weggaan van die nogal statische pdf-rapporten naar een meer interactieve tool. De mensen gaan dit dus kunnen opvolgen.” 

“Dit staat zeker niet in een soort van zomermodus”, vervolgt Van Gucht. “Dit wordt continu opgevolgd. Dus die kritiek is een beetje onterecht, denk ik. Ik denk dat het belangrijk is dat de mensen op de hoogte zijn van de situatie zoals ze is en dat ze die ook continu kunnen opvolgen. We doen er ook alles aan om dat systeem nog te verbeteren." 

“Ik denk dat het beter is dat Marc eerst eens overlegt met zijn collega’s over wat er juist in de pipeline zit, vooraleer hij die kritiek uit”