Volgende week barst de zomer weer los: “Dat wordt de warmste dag van allemaal”

door: Redactie
Afbeelding bron: Pixabay
Volgende week wordt het opnieuw volop zomer: zonnig en héél warm. Donderdag wordt de uitschieter. Dat vertelt Frank Deboosere.

"Zaterdag blijft een lokale bui mogelijk, eerst in het zuidoosten van het land en in de namiddag valt er overal eventueel een bui. Er zijn zeker ook lange droge perioden. De zon zal geregeld schijnen. De temperaturen bedragen in het binnenland 22 graden en 19 à 20 graden aan de kust."

"Zondag moet er eerst nog een wolkenband van west naar oost trekken. Er komen dus al snel veel wolken vanuit het westen, en zeker na de middag zou er eventueel wat lichte regen of motregen kunnen vallen. Dat bij een temperatuur van alweer 22 graden."

"Maandag is het droog weer, met zon en stapelwolken. Het wordt 23 graden. Dinsdag met heel veel zon gaan we in het binnenland naar 27 graden. Aan de kust staat een zeebries, dus daar is het heerlijk koel. Woensdag gaan we in het binnenland richting 30 graden, met heel veel zonneschijn."

"Donderdag wordt de warmste dag van allemaal. Dan gaan we tot lokaal 32 graden in de Kempen, met eventueel een heel plaatselijke warmteonweer. Vrijdag is het nog altijd warm, maar iets minder broeierig. Het wordt dan 28 graden en de kans op een warmteonweer is iets groter."