Geschokte Marc Van Ranst stapt naar rechtbank: "Zulke lage streken zijn verfoeilijk"
PMN
Geschokte Marc Van Ranst stapt naar rechtbank: "Zulke lage streken zijn verfoeilijk"
Foto: VTM

Marc Van Ranst reageert geschokt over wat er onlangs gebeurde. De viroloog wil zelfs gerechtelijke stappen ondernemen.

Er circuleerde een vals account van Marc Van Ranst op Twitter. Met dat vals account werd er gereageerd op een tweet van Maggie De Block (Open VLD). "Het gewone volk begrijpt niet, dat omwille van economische en logistieke redenen, het nu eenmaal een keuze is geweest, om ouderen te laten sterven in de woon-zorgcentra. Hen alsnog naar een ziekenhuis brengen, zou een logistieke ramp geweest zijn. Keuzes moeten gemaakt worden.”

Het Laatste Nieuws weet dat de accountnaam @_VanRanstMarc intussen weer is verdwenen. Maar een ander persoon op Twitter maakte er een printscreen van en bezorgde dit aan de echte Marc Van Ranst. Die kan allerminst lachen om het voorval.

De persoon die Van Ranst de tweet verstuurde zou een student geweest zijn die intussen zijn profiel afgeschermd heeft.  “Mag ik vragen waar u deze schandalige collage hebt gevonden, meneer Naessens. Want anders gaat mijn klacht uw richting uit”, stuurde viroloog een tweet zijn richting uit.

“Extreemrechtse sympathisanten verspreiden een vervalste tweet, waarmee ze mij proberen schade te berokkenen of mij in diskrediet proberen te brengen. Weet je wat? Het zal hen niet lukken. Zulke lage streken zijn verfoeilijk, en maken mij enkel nog strijdvaardiger. En ook via het gerecht krijgt dit nog een staartje”, is de viroloog duidelijk. Als Van Ranst kan achterhalen wie achter het valse profiel zit, stapt hij naar de rechtbank.

Meer nieuws

Meer nieuws

.