André Hazes choqueert met heftige videoclip over zijn leven: “Iedereen mag weten dat ik een klootzak was”

bron: HLN
door: Redactie
Vandaag lanceert André Hazes zijn nieuwe single ‘Een Doodgewone Man’. In de bijhorende videoclip – die maar liefst 8 minuten duurt – toont de zanger hoe zijn leven de voorbije jaren geweest is. Het zijn heel heftige, persoonlijke en ook wel confronterende beelden. Daarom wou André de scènes ook niet zelf spelen.

Eind vorig jaar ging André Hazes uit elkaar met Monique Westenberg, om daarna snel de liefde te vinden bij presentatrice Bridget Maasland. Over deze kortstondige relatie werd druk geschreven in de pers. In de videoclip toont de zanger nu wat er zich afspeelde voor de breuk met Monique, terwijl hij zingt dat hij “een klootzak is geweest”.

In de videoclip – eigenlijk een kleine kortfilm – spelen twee acteurs de hevige ruzies, pijn en wanhoop na die voorafgingen aan de breuk. Hevige beelden, want zo zien we Monique bijvoorbeeld in een rouwstoet nadat gesuggereerd werd dat André een zelfmoordpoging heeft ondernomen door onder een trein te stappen.

“Ik zeg niet dat het zo gebeurd is, maar het geeft weer hoe het eraan toeging bij ons thuis. Ik heb voor alle duidelijkheid nooit echt voor een trein gestaan, maar die scènes symboliseren de wanhoop die in die periode heerste bij ons thuis”, zegt André Hazes in Het Laatste Nieuws.

“Ik was toen ook niet goed voor haar en maakte haar leven tot een hel. Zodra mijn carrière begon te lopen, speelde mijn leven zich af in het nachtleven. Met veel drank en andere dingen die daarbij komen kijken. Voor de buitenwereld was ik dan wel vrolijk, thuis was dat anders. Ik was bij vlagen zelfdestructief.”

In de clip is er ook een zwembadscène, waarin zijn personage met armen en benen wijd en het gezicht naar beneden op het water drijft. En we zien hem met waanzin in de ogen tennisballen wegslaan met zijn gitaar. Telkens is Monique daar om hem te kalmeren.

“Dat was ook zo in het echte leven. Ik vond toen dat zij te veel zaagde en zeikte. Dat ze zelfs de enige was die zaagde en zeikte. Maar nu weet ik beter. Ik besef nu dat ik haar nodig heb. Dat ik niet zonder haar kan. Daarom wilde ik in deze clip ook alles tonen. Ik wilde dit verhaal absoluut vertellen. Ik zing dat ik een klootzak was en dat was ik ook. Dat mag iedereen weten.”