William en Kate voelen zich diep gekwetst: “Deze aanval komt zo pijnlijk en onverwacht”
William en Kate voelen zich diep gekwetst: “Deze aanval komt zo pijnlijk en onverwacht”
Foto: Photonews

Tatler heeft het aan de stok met prins William en Kate Middleton. Het bekende tijdschrift brengt een artikel dat een allesbehalve fraai beeld schetst van Kate.

Het koninklijke koppel voelt zich daardoor gekwetst, des te meer omdat de banden met Tatler tot hiertoe altijd goed waren. Dat is nu duidelijk voorbij, want William en Kate ondernemen juridische stappen tegen het magazine. Dat lezen we in TV Familie.

“Daarom komt deze aanval ook zo pijnlijk en onverwacht’, klinkt het op Kensington Palace. “Want dat artikel bevat zoveel onwaarheden. Wij kregen de tekst ook niet op voorhand te lezen en konden dus geen wijzigingen doorvoeren. Wij zullen er alles aan doen om de publicatie van dat stuk tegen te gaan.”

Het artikel pakt uit met enkele groffe getuigenissen van werknemers van Kate en William. Daarin zou Kate bijvoorbeeld omschreven worden als een ‘luie zeurkous’. Ook zouden de bronnen onthullen dat Kate vindt dat ze te veel moet werken en de druk op haar schouders niet meer aankan. “Ze verzint zelfs een ziekte om af te toe thuis te kunnen blijven”, klinkt het.

Het artikel schrijft dat Kate zich “uitgeput, gevangen en uitgebuit” voelt, en ook William zou af en toe het paleis ontvluchten om van haar gezeur vanaf te zijn. Maar ook over William zelf doet het blad enkele opvallende onthullingen. Zo wordt hij omschreven als een ‘schoonmama’s kindje’. Hij zou liever bij zijn schoonfamilie dan bij zijn eigen familie zijn. En volgens een bron zou William “wat geobsedeerd zijn door Kates moeder”.

Kate en William zijn razend omwille van die onthullingen, waarvan zij beweren dat het “schandelijke leugens en pure verzinsels” zijn. Daarom onderneemt het koppel juridische stappen, om te voorkomen dat het artikel gepubliceerd wordt.

De hoofdredacteur van Tatler houdt echter voet bij stuk. “Ik blijf achter het artikel staan. Mijn journalist checkte alles bij betrouwbare bronnen”, klinkt het. “Ik besef dat wij onze goede band met het koningshuis hiermee riskeren. Dat is jammer, maar de waarheid heeft haar rechten!”

Meer nieuws

Meer nieuws

.