Frank Deboosere waarschuwt voor volgende week: “Ik verwacht wateroverlast”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het was vandaag opnieuw een stralende dag. Het goede nieuws is dat het zeker niet de laatste zal zijn.

“De luchtvochtigheid is zeer laag. Dat in combinatie met een noordoostenwind maakt dat het snel warm wordt. Wie last heeft van pollen, zal het wel voelen, dezer dagen.”

“Vandaag kregen we opnieuw een zeer zonnige dag met een sterke wind. Het werd zo’n 24 graden en we gaan gewoon door op dat elan.”

“Maandag en dinsdag krijgen we opnieuw uiterst zonnig weer. Maandag zo’n 25 graden en dinsdag 28 graden. Woensdag kan het normaal 29 graden worden. Dan wordt het wel onstabiel. Er kan misschien woensdagavond al een lokale bui vallen.”

“Donderdag en vrijdag komen we terecht in een gebied tussen warme lucht en koele oceaanlucht. Dat worden wisselvallige dagen en minder warm. Er is een toenemende kans op onweer.”

“Hoe fel het gaat onweren of regenen zal heel verschillend zijn. Op sommige plaatsen kan er wateroverlast zijn omdat de bodem hard is. Alles spoelt meteen weg. En op andere plaatsen zal er geen druppel vallen. Alles is beter dan niets. Voldoende om de grote droogte ongedaan te maken, zal het niet zijn. Verzamel voldoende regen in je regenputten als het zo gaat regenen.”