Leen Demaré geeft het toe: “Daar heb ik nog altijd spijt van”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Dit najaar staat Leen Demaré normaal gezien in de theaters met de voorstelling Scoubidou. Het belooft een nostalgische terugblik naar de jaren zeventig te worden.

Eind september gaat de voorstelling normaal gezien in première. “Dat is iets waar ik heel erg naar uitkijk”, vertelt Leen Demaré in Story. “Het wordt een voorstelling met heel veel livemuziek uit de seventies en leuke filmpjes met bekende mensen die de jaren zeventig bewust hebben meegemaakt en er anekdotes over vertellen.”

In de jaren zeventig was Leen zelf een tiener. “Ik herinner me vooral dat ik tot mijn vijftiende wel wat aanvaringen heb gehad met ons onderwijssysteem. Ik studeerde niet echt goed, rebelleerde op school en heb een jaar moeten dubbelen. Maar vanaf mijn vijtiende ging het veel vlotter.”

“Ik heb wel wat gepuberd, ja, omdat ik in de knoop lag met mezelf. Maar ik denk dat vooral mijn ouders daar last van hebben gehad, mijn twee jaar jongere broer bijvoorbeeld niet. En ik kan me voorstellen dat het allemaal wel wat verbeterde toen ik op mijn vijftiende mijn eerste liefje kreeg.”

“Als ik terugblik op mijn jeugdjaren, blijft me vooral de onbezonnenheid bij, en het vele buiten zijn. Niet enkel om te spelen, ook om te helpen in de tuin met bijvoorbeeld gras maaien."

Als tiener heeft Leen ook heel veel optredens bijgewoond. "Vorst Nationaal lag niet zo ver van Overijse, waar ik ben opgegroeid. Alle tickets plakte ik dan op mijn slaapkamerdeur, dat heb ik lang volgehouden. Dat ik ze op een bepaald moment toch heb weggegooid, vind ik nog steeds jammer..."