Sven Ornelis is duidelijk: “Ik ben het niet eens met wat mensen zeggen over corona”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Sven Ornelis houdt van reizen. In Dag Allemaal vertelt de radiopresentator dat hij ernaar uitkijkt om weer naar zijn appartement in Barcelona te kunnen gaan.

“Alleen al om praktische redenen mis ik ons Spaanse appartement”, vertelt Sven Ornelis. “Ik was er nog in de krokusvakantie, en volgens mij liggen er nog eieren in de koelkast. (lachje) Maar ik maak me ook een beetje zorgen. Zijn er geen lekken in de waterleiding? Je laat een flat niet achter met het idee dat je er een halfjaar niet meer zal komen.”

Sven mist zijn ontspannende weekendjes in Barcelona. Hij woont doodgraag in de stad en heeft zelfs overwogen om er definitief te gaan wonen en van daaruit radio te maken. “Technisch kan dat perfect. Hopelijk lost de Spaanse overheid nu snel de maatregelen. Ik vermoed dat tweedeverblijvers als eersten mogen terugkomen, omdat we daar toch ook belastingen betalen.

Hoe Sven in Barcelona zal geraken, dat is nog de vraag. “Ik heb weinig zin om in een vliegtuig te zitten, waarin iedereen een mondmasker draagt. Dat zou het beeld vernietigen dat ik heb van mijn trips naar Barcelona. In het begin zullen we dus allicht met de auto gaan.”

De radiomaker hoopt na de coronacrisis weer volop te kunnen reizen. “Ik vergelijk het met de aanslagen in 2016, waarna de luchthavens werden bewaakt door militairen. Ik dacht toen: ‘Wáárom heb ik iets gekocht in Barcelona?’ Maar de mensen lieten dat verbazend snel achter zich. Sommigen zeggen nu dat corona ons leven in zekere zin mooier maakt. Daar ben ik het niet mee eens. Ik wil reizen!”