Marc Van Ranst reageert op maatregelen die men bij Familie genomen heeft

door: PMN
Afbeelding bron: VTM
Vanaf 2 juni starten opnieuw de opnames van Familie. Er zijn heel wat dingen aangepast aan de coronamaatregelen.

De opnames starten wel met strenge veiligheidsmaatregelen, waarbij de makers ook de ‘circle of trust’ in het leven roepen, een principe waarbij bepaalde acteurs 1 collega toelaten in hun ‘bubbel’. De nieuwe afleveringen worden na de zomervakantie uitgezonden.

De voorbije weken heeft de Familie-crew een gedetailleerd plan uitgewerkt om de opnames op de set veilig te laten verlopen. Het idee rond de ‘circle of trust’ maakt daar deel van uit en houdt in dat bepaalde acteurs 1 collega opnemen in hun ‘bubbel’ om zo, wanneer een specifieke scène dat vraagt, fysiek contact te maken. Bij acteurs voor wie dit niet geldt, blijft social distancing van kracht en gebeuren de opnames op 1,5 meter afstand.

De methode zal in eerste instantie gebruikt worden voor de koppels in Familie, zoals Véronique & Lars (Sandrine André & Kürt Rogiers) en Mieke & Niko ( Caroline Maes & Jo Hens). Voor de uitwerking van dit plan konden de makers rekenen op de steun van de cast en van viroloog Marc Van Ranst, die positief staat tegenover deze creatieve manier van werken.

Viroloog Marc Van Ranst is erg te spreken over deze manier van werken. "Ook in de fictiesector zoekt men creatieve oplossingen om in deze moeilijke omstandigheden toch veilig te kunnen werken. Wanneer acteurs van Familie die in de soap een koppel spelen in overleg met hun respectievelijke gezinnen elkaar opnemen in hun bubbel, dan worden zij allemaal nog een beetje meer familie van elkaar."