Frank Deboosere ziet hoge temperaturen op de weerkaarten verschijnen: “Opnieuw bakken en braden”’

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag krijgen we nog een heel mooie dag, maar daarna wordt het allemaal wat minder. Het mooie weer is er dan vanaf volgende week terug.

“Het zou kunnen dat er vanavond in het westen van het land dat er lokaal een bui of een donderslag kan zijn. Dat verdwijnt al snel weer en daarna volgt een zeer zachte nacht. De minima schommelen tussen de 17 en 18 graden”, legt Frank Deboosere uit bij Radio 2.

“Morgen is het wel iets anders. Dan komt er een tweede regenzone vanuit het westen. Daaruit kan een beetje regen vallen. We gaan het wel merken want er is vooral meer bewolking. De wind wakkert aan met rukwinden tot 60 kilometer per uur. Het blijft nog wel altijd warm met 26 graden.”

“Tijdens het weekend krijgen we wel een weersverandering. Dan komt er koele lucht en een strakke wind. Zaterdag blijft het grotendeels droog met zon met wind en het wordt 19 graden. Dat is de normale temperatuur voor eind mei.”

“Zondag halen we 21 graden met wat minder wind. Volgende week wacht ons opnieuw kurkdroog weer met maandag, dinsdag en woensdag veel zon. Het wordt alle dagen wat warmer. Maandag 23 graden, dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag opnieuw bakken en braden met 26 graden."