"Dit zijn koning Filip en koningin Mathilde van plan met Elisabeth nu ze haar diploma straks heeft”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Kroonprinses Elisabeth (18) gaat vanaf september een opleiding volgen aan de Koninklijke Militaire School (KMS). Ze krijgt er een militaire opleiding en leert er onder meer omgaan met wapens, schieten en overleven.

Professor Hedendaags geschiedenis Mark Van den Wijngaert verwacht niet dat prinses Elisabeth in de problemen zal komen tijdens haar opleiding. "Ik twijfel er niet aan dat ze de groep zal kunnen volgen, ook bij de fysieke opdrachten. Haar vader is sportief en hij heeft altijd geprobeerd die ingesteldheid aan zijn kinderen mee te geven. In Wales had Elisabeth ook veel mogelijkheden om haar conditie in stand te houden”, zegt de professor in Het Laatste Nieuws.

Al zal de opleiding wel anders zijn dan die van haar vader koning Filip. "Het is nu eerder een kennismaking met het militaire beroep. Het militaristische van vroeger is niet meer zo prominent in de opleiding aanwezig.

Dat is logisch, want onze militairen worden nu vooral uitgestuurd voor vredesmissies”, zegt Vandewijngaert.

En wat daarna? Studeren aan een Belgische universiteit? "Net zoals haar vader, die in Oxford en Stanford studeerde, zal prinses Elisabeth wellicht in het buitenland verder gaan. De keuze voor eigen land is altijd moeilijk want dan moet je kiezen tussen een katholieke of een vrijzinnige, tussen een Vlaamse, Waalse of Brusselse. Het buitenland is dan de veiligste keuze. En ze heeft na Wales de smaak van een internationale opleiding wel te pakken."

Volg ons nu ook Instagram!