Christophe Severs in de wolken met nieuwe single: "Beste reacties die we ooit gehad hebben"

door: PMN
Afbeelding bron: Wim Vedewe
Nina Butera en White Bird hebben samen een nieuw nummer uitgebracht. Het kreeg de titel ‘Van Vooraf Aan’. (Op de foto Christophe Severs en Nina Butera)

Sinds 2002 heeft hij een eigen studio (Hallround Studios) en recent geeft hij artiesten inzicht in de muziekwereld en staat hen bij met goede raad. "Artiesten die bij mij komen kunnen beginners zijn of mensen die al lang bezig zijn een carrière aan het opbouwen. Mijn taak is om hen extra te begeleiden op alle vlakken. Zo komen ze niet zomaar een liedje inzingen in de studio en weg, maar ik let bijvoorbeeld op hun uitspraak en hoe ze zingen. Ik wil hen graag iets bijleren waar ze ook op lange termijn iets aan hebben. Op die manier laat ik hen groeien in hun vak", klinkt het in gesprek met Showbizz24.

Christophe Severs schreef en producete de nieuwe single van Nina Butera en White Bird met als titel 'Van Vooraf Aan'. Die werd enkele weken geleden gelanceerd en werd meer dan positief onthaald. "Het lied is geschreven vlak na de dood van mijn pa en was ook al een 2-tal maanden voor de coronacrisis uitbrak ingezongen. Recent werkte ik de single dan helemaal af tot de finale versie."
(Lees verder onder de foto)

"De bijhorende videoclip hebben we thuis moeten maken en is volledig opgenomen met eigen smart phones. De reacties zijn de beste die we tot nu toe al hebben gehad. Radio 2 draait de single bijna dagelijks, dat is ongezien. MENT TV heeft hem in de A-rotatie gezet, Familie Radio heeft hem in de hoogste rotatie gezet. BNL en Radio Mol hebben hem Tip van de week gemaakt. Alle grote radio's springen op de kar."

Met zangeres Nina Butera heeft Christophe al veel samengewerkt. "Nina heeft al haar liedjes bij mij gemaakt. De eerste keer als 12-jarige. Ze was nog piepjong. Toen kreeg ze van haar papa een opname in de studio als verjaardagscadeau en die was zo goed dat we de opname onmiddellijk, zonder promo en bij wijze van test, op Spotify hebben gezet. De radio's reageerden superpositief. Het is nu onze zevende single samen. Nina heeft voor het eerst ook meegeschreven aan het nummer."

Hoe kwam White Bird erbij?
Deze keer werd het een duet. "Een leuke anekdote is hoe White Bird zich heeft kunnen vinden in dit duet. De song was in demo volledig klaar en Nina had die helemaal alleen ingezongen. Daarna zijn we op zoek gegaan naar een geschikte duet-partner voor haar. Zonder hem echt te kennen, heb ik Bert van White Bird opgebeld en de demo opgestuurd."

"Juist toen zat Bert in zak en as omdat zijn vriendin hem verlaten had. 'Van Vooraf Aan' gaat ook over een relatiebreuk die er zit aan te komen en Bert herkende zich direct in de tekst. Hij was zo aangeslagen door die breuk dat hij de dag voor de opname te lang was blijven hangen op café. Daardoor was die volgende ochtend zijn stem nog heeser, maar het klonk toch enorm bezield en daar hou ik juist van. Het contrast tussen de pure stem van Nina en dan de ruwe stem van Bert maakt het lied nog mooier."

"Nu ben ik nog bezig met twee projecten, maar wie de zangers zijn, houd ik nog even geheim. Het gaat wel terug in het Nederlands zijn", rondt Christophe ons gesprek af.

Het nieuwe nummer van Nina Butera en White Bird kan je downloaden via deze link: https://hoe.lnk.to/Vanvoorafaan