VTM

0proep voor nieuw seizoen 'Blind Getrouwd': "Kunnen hen een tweede leven aanbieden"

door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Zes weken geleden lanceerde VTM de oproep om je in te schrijven voor het nieuwe seizoen van 'Blind Getrouwd'. Vlamingen die single zijn volgden deze oproep massaal op.

Er zijn al enorm veel singles die zich hebben ingeschreven. Maar er is één leeftijdscategorie die wat achteraan in het rijtje huppelt. 

Er zijn maar weinig 45-plussers die zich inschrijven. "Elk seizoen stellen we vast dat er weinig inschrijvingen zijn van mannen en vrouwen boven de 45. Nochtans wijst onderzoek uit dat er veel singles zijn in die doelgroep. Vaak komen ze uit een echtscheiding of een breuk van een langdurige relatie", licht klinisch psycholoog, relatietherapeut en Blind Getrouwd-experte Sarah Hertens toe. 

"Volgens de cijfers strandt ongeveer 1 op 2 huwelijken, gemiddeld na 15 jaar, waarbij de ex-partners dan gemiddeld 42 jaar oud zijn. Onze poule zou dus zeker en vast groter kunnen zijn. Een echtscheiding of relatiebreuk vraagt verwerking en vaak ligt de eerste focus op het vinden van een nieuwe balans, de zorg voor kinderen en/of het werk. Het vinden van (nieuw) geluk in de liefde staat dan eerder op de achtergrond. Ook zijn veel mensen bang om opnieuw gekwetst te worden of het risico te lopen hun nieuw opgebouwd leven en evenwicht te verliezen."

"Nochtans heb je als 45-plusser zeker nog de mogelijkheid om een ‘tweede leven’ te starten en kan je zelfs nog een langere relatie uitbouwen dan je eventueel tot nu toe gehad hebt. Na je 45ste de liefde - opnieuw - zoeken, dat is de ideale leeftijd om bewust voor eigen geluk te kiezen en te investeren in wat echt van waarde is.”

Volg ons nu ook Instagram!