Jacky Lafon weet het maar al te goed: "Verplegend personeel zet eigen gezondheid op het spel"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Jacky Lafon heeft, net zoals wij allemaal, enorm veel respect voor het verplegend personeel. Iedereen lijkt door de coronacrisis nu pas te beseffen wat voor goed werk ze leveren.

Jacky Lafon weet maar al te doen wat mensen die nu voor langere tijd in het ziekenhuis liggen, moeten doormaken. Ze bracht jaren geleden zelf vier maanden door in het ziekenhuis. “En ik weet ook, toen eigenlijk al, hoe belangrijk de dokters en het verplegend personeel zijn”, vertelt Jacky in Primo.

“Zij zijn, zoals vaak terecht wordt geschreven, de echte helden van onze maatschappij. Chapeau voor wat ze allemaal doen. Nog mèèr dan destijds, want nu zetten ze hun eigen gezondheid op het spel en moeten ze een hele dag rondlopen in zo’n astronautenpak.”

Applaus
“Bij ons vindt om acht uur ‘s avonds, na het nieuws op televisie, ook dat applausmoment plaats met de buren plaats. We applaudisseren dan voor het verplegend personeel. Ik doe elke keer mee, want ik weet welk effect een applaus heeft op de mens.”

“Dat is trouwens een moment waar ik naar uitkijk, want daarna blijven de buren op afstand nog met elkaar napraten. Dat herinnert me aan vroeger. Zo’n contacten bestonden niet meer, tot nu. Ik hoop dat alle buren dat contact ook na de coronacrisis in stand blijven houden.”

Volg ons nu ook Instagram!