Koen Crucke haalt uit naar premier Wilmès: “Dat irriteert mij mateloos”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Door de lockdown moet ook Koen Crucke noodgedwongen in zijn kot blijven. Niet live kunnen optreden valt hem zwaar.

"Ik mis vooral de mensen waar ik mee samenwerk, het publiek, mijn muzikanten, diegenen waar ik op het moment van de lockdown heel wat plannen aan het maken was voor de nabije en verre toekomst. Ik ben geen "kot-mens". Ik zit dus niet van 's morgens tot 's avonds opgesloten. Ik zou er gek van worden", zegt Koen Crucke in De Krant van West-Vlaanderen.

De zanger hekelt het feit dat de culturele sector genegeerd wordt door de politiek. “Wij zijn duidelijk verwaarloosbaar voor hen. Er werd recent door minister Muylle een nieuwe regel opgesteld waardoor artiesten technisch werkloos zouden kunnen worden. Alleen, de regelgeving is waarschijnlijk geschreven door ministeriële boekhouders en andere vreemde eenden in de bijt met als resultaat dat zo goed als geen enkele artiest hier een beroep zal kunnen op doen."

Koen had niet verwacht dat zoiets als een lockdown in 2020 nog mogelijk zou zijn. “Je voelt je beknot in je vrijheid, er worden leefregels opgelegd en wat mij vooral mateloos irriteert is de manier waarop. Als ik Wilmès bezig zie, is het net of wij allemaal schoolkinderen zijn die eens goed op de vingers moeten getikt worden als wij niet braaf zijn. Het valt mij ook op dat zij bij elke persconferentie wat langer Frans en wat korter Nederlands praat."

"Let op: ik ben absoluut voorstander van de social distancy en wij moeten elkaar en de anderen beschermen. Maar dat zou ook op een volwassen manier kunnen worden gezegd, zoals door Jambon en Van Ranst."