VTM

Het gaat niet goed met Jacky Lafon door de coronacrisis: Dit is er aan de hand

door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
In Primo vertelt Jacky Lafon hoe ze de afgelopen weken heeft beleefd. In de beginfase van de lockdown had ze veel schrik voor het coronavirus.

“Ik had net ervoor een paar optredens verzorgd in enkele woonzorgcentra, waar – zo bleek achteraf – het virus hard had toegeslagen. Ik was echt bang. Ik sliep slecht tijdens die eerste weken. Ik heb regelmatig last van hoofdpijn, vroeger ook al, maar nu vroeg ik me angstvallig af of die iets te maken had met het virus. Vooral omdat ik tot de risicogroep behoor.”

“Ik kreeg angstaanvallen, die zo hevig waren dat ik naar buiten moest lopen om op adem te komen. Toen dacht ik zelfs: ’t is beter dat ze me daarbuiten of in de lift aantreffen. Mocht mij thuis iets overkomen, dan zou het langer duren vooraleer ze me zouden vinden. Nu is het in elk geval beter. Met de auto rij ik regelmatig naar de heilige Rita. Iedereen weet dat ik diepgelovig ben. Ik put daar veel troost en moed uit.”

Jacky heeft ook last van eenzaamheid. “Voor het eerst in mijn leven heb ik ervaren hoe het aanvoelt om je eenzaam te voelen. Ik ben voorheen dikwijls alleen geweest, maar da’s nog iets helemaal anders. Je bent dan een paar uur alleen, maar daarna rij je naar een optreden en ontmoet je weer veel mensen. De afgelopen weken zag ik geen kat… Ik troost me met de gedachte dat wat me nu overkomt, tijdelijk is.”