Steven Van Gucht verrast want veel mensen doen het wel: “Ik draag daar geen mondmasker”
PMN
Steven Van Gucht verrast want veel mensen doen het wel: “Ik draag daar geen mondmasker”
Foto: Photonews

Steven Van Gucht geeft ons altijd de recentste cijfers over de coronacrisis. Hij laat zich uit over het dragen van mondmaskers.

Er is lang gezegd dat het dragen van mondmaskers geen zin zou hebben, waarom moeten we het dan nu wel dragen? “Een van de hoofdredenen is uiteraard het openbaar vervoer. Dat vormt een risico. We verwachten daar veel meer volk, en daar kan een afstand van anderhalve meter niet gegarandeerd worden”, legt Steven Van Gucht uit in ‘De Morgen’. 

“Het is ook een gesloten omgeving, en dus hebben maskers daar hun plaats, daar kunnen ze een verschil maken. In sommige kleine winkels misschien ook, maar daar lijkt het risico mij kleiner.”

“Maar ik blijf ook benadrukken dat mondmaskers maar een klein elementje is in het pakket aan voorzorgsmaatregelen. Maximaal afstand houden en goede hygiëne blijven essentieel. Die maskers hebben ook potentiële neveneffecten.” 

Supermarkt
“Als mensen denken dat ze beschermd zijn, nemen ze misschien meer risico's. Of misschien denken mensen die wat koortsig of hoesterig zijn, dat ze met een masker toch naar de winkel kunnen. Wat absoluut niet zo is. Wie zich ziek voelt, moet thuisblijven.”

Veel mensen dragen nu ook een mondmasker in de supermarkt. “Over het algemeen proberen mensen toch afstand te houden. Ik ga ook nog naar de supermarkt, en zelfs als iemand mij even kruist, raakt dat eerlijk gezegd mijn koude kleren niet. Ik draag ook geen mondmasker in de supermarkt."

Volg ons nu ook Instagram!

Meer nieuws

Meer nieuws

.