“In dat jaar kan Elisabeth koningin worden en dan zal ze er ook klaar voor zijn”
PMN
“In dat jaar kan Elisabeth koningin worden en dan zal ze er ook klaar voor zijn”
Foto: Photonews

Prinses Elisabeth zal op een dag de troon bestijgen. Dan volgt ze haar vader koning Filip op als staatshoofd van België.

Elisabeth ontvangt geen dotatie want ze doet geen officiële taken. “Dat moet ze wel doen als een dotatie krijgt”, legt royaltywatcher Wim Dehandschutter uit in Het Nieuwsblad. “Zolang ze studeert heeft ze niet veel geld nodig. We kunnen het haar nu nog niet aandoen om een dotatie te geven.”

“Ik ben ook mee geweest naar Kenia. Ook prinses Elisabeth was daarbij, maar geen enkele journalist wist dat. Ze hebben dat bewust verzwegen. Stel u voor dat op voorhand iemand had geweten dat Elisabeth mee zou gaan. Dan zou er een heel grote druk op haar schouders komen.”

Wanneer kan Elisabeth koningin worden? “Het is heel moeilijk te zeggen wanneer Elisabeth koningin zal worden. Je kan wel wat vooruit kijken. Elisabeth zou in 2040 koningin kunnen worden. Ze moet een actieve kroonprinses zijn, ze moet een geschikte partner vinden en een gezin stichten. Geef haar nog een twintigtal jaar om zich klaar te stomen voor de troon en dan zal ze er wel klaar voor zijn.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.