Sven Ornelis niet te spreken over premier Wilmès: “Zelfs een twaalfjarige doet beter”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vrijdag gaf de regering een persconferentie over het versoepelen van de maatregelen. Er kwam al heel wat kritiek op die persconferentie.

Vrijdagavond, rond 22 uur, begon premier Sophie Wilmès aan haar uitleg, met deze keer ook een bijhorende Powerpoint. “Schieten op de pianist is makkelijk, maar dit was geen fraai schouwspel”, bedenkt Sven Ornelis zich op zijn blog ‘Woulbechef’. 

“Op een vrijdag, na tien uur ’s avonds, zo’n rijtje hakkelende hoofden met een PowerPoint die een twaalfjarige beter in elkaar zou kunnen flansen, zo geef je de bevolking geen vertrouwen. Het was triestig om te zien.”

Jambon
“Want dan krijg je toch net het tegenovergestelde effect dan wat je zou moeten krijgen na een langverwachte toespraak van de regeringsleider(s). Macron, Rutte, Merkel, vele andere leiders slagen er toch veel beter in om hun bevolking uit te leggen wat er aan de hand is, wat de regels zijn, en wat de toekomst brengen kan.” 

“In een taal die iedereen begrijpt, en dan heb ik het niet enkel over het belabberde aflees-Nederlands van onze premier, ook al helpt het niet. Ook Jan Jambon hakkelde zich door zijn deel van de persconferentie. De Duitstalige minister begreep ik nog het meeste van allen, en dat wil wel wat zeggen."