Miguel Wiels na scherpe uitspraken over leerkrachten: “Dit stuurde een kleuterjuf mij, dat maakte me triestig”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Minister Ben Weyts wil dat leerkrachten in juli nog een week langer werken. Miguel Wiels kwam dit weekend in een storm terecht nadat hij zich boos maakte op de onderwijsvakbonden die niet willen raken aan de grote vakantie. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Miguel Wiels reageerde het afgelopen weekend op een uitspraak van de secretaris-generaal van de Christelijke Onderwijscentrale Koen Van Kerkhoven, die zegt dat leerkrachten niét zouden moeten werken deze zomer. “Geen weekje willen doorwerken in juli?”, schreef Miguel verontwaardig. “Geen loonverlies en nauwelijks moeten werken in 7 weken... Leg dat maar eens uit aan alle hardwerkende, bloedende zelfstandigen. En aan mijn muzikanten en crew zonder werk en inkomsten, beste vakbond. #foei”, klonk het.

Miguel heeft in ‘Vandaag’ voor het eerst gereageerd op de storm aan kritiek, één van de reacties is hem bijgebleven. “Een kleuterjuf stuurde mij dat ze nooit nog mijn K3-liedjes zou afspelen in de klas”, vertelt Miguel. “Dat maakte me best wel triestig.” Toch zou Miguel de uitspraken opnieuw doen. “Ja! Ik zou m’n tweet misschien iets minder scherp stellen, maar ja: ik zou het opnieuw posten.”