Moeilijke tijden voor acteur Frank Van Erum: “Het coronavirus treft ons gezin twee keer”
Moeilijke tijden voor acteur Frank Van Erum: “Het coronavirus treft ons gezin twee keer”
Foto: Eén

Het coronavirus heeft op acteur Frank Van Erum en zijn vrouw Valérie een dubbele impact. Hij heeft zijn eigen theaterzaal noodgedwongen tijdelijk moeten sluiten. Zij is huisdokter en wordt dus dagelijks op een andere manier met de pandemie geconfronteerd.

Frank Van Erum is als ondernemer slachtoffer van corona, want hij heeft de theaterzaal in zijn eigen tuin moeten sluiten. Hij heeft artiesten als Urbanus, Stef Bos en Nigel William moeten afzeggen. Net als zoveel zelfstandigen, lijdt hij daardoor veel inkomensverlies. “Maar ik vind dat ik niet het recht heb om te klagen”, zegt Frank in Primo. “Onlangs zag ik iemand die haar medicatie niet kon betalen in de apotheek, da’s veel erger. Of zij die naar aanleiding van corona hun partner of familielid verloren zijn, dat is helaas niet van voorbijgaande aard zoals mijn problemen.”

Maar het gezin van Frank wordt op nog een andere manier getroffen door het virus. Zijn vrouw Valérie is huisdokter en zit dus dezer dagen in de vuurlinie. “Ik ben van nature iemand die rap bang is, maar nu valt het best mee”, zegt Frank daarover. “Er zijn veel mensen die nog altijd moeten gaan werken, maar niet de bescherming krijgen zoals in de medische sector het geval is. Ze draagt een mondmasker, als ze triage moet doen ook nog speciale kledij. Ik denk dat ze daar allemaal goed beschermd zijn.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.