Jeroen Van Dyck worstelde met burn-out: “Ik was mezelf niet meer”
Jeroen Van Dyck worstelde met burn-out: “Ik was mezelf niet meer”
Foto: Photonews

In februari zei Jeroen Van Dyck een rol in de musical ‘Mamma Mia!’ af omdat hij te veel werk had. Door de coronacrisis heeft hij nu gewoon helemaal niks meer te doen…

“Ik heb er al eens groen om gelachen. Maar ik blijf erbij dat ik op dat moment de juiste beslissing heb genomen, en ik zou het opnieuw doen. Als ik te veel stress heb, functioneer ik niet zo goed”, reageert Jeroen Van Dyck in Dag Allemaal.

Jeroen stevende toen op een burn-out af. Hij had te veel hooi op zijn vork genomen. “Ik had heel erg het gevoel dat ik niet meer mezelf was. Ik was te veel aan het hollen en had te weinig tijd om alles te laten bezinken. Daardoor had ik het gevoel dat ik die rol in ‘Mamma Mia!’ niet goed kon spelen. Ik was alleen maar aan het denken aan wat er nog zou komen, namelijk een erg drukke speelperiode. Ik heb dat besproken met de regisseur, en het leek ons een goede beslissing om me te laten vervangen.”

“Ik merkte dat er een soort last van mijn schouders viel toen ik voor de laatste keer op de repetitie vertrok. Daarna begon ik weer beter te presteren bij ‘Familie’ en ‘Loslopend Wild’, en kon ik mij beter concentreren. Ook thuis was ik een pak rustiger, tot opluchting van mijn vriendin. Afscheid nemen van ‘Mamma Mia!’ was dus echt wel de beste beslissing die ik kon nemen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.