VTM

Opvallend nieuws van Kürt Rogiers: “Je mond zal ervan openvallen”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Kürt Rogiers presenteert vanaf morgen 'Lego Masters' op VTM. "De fantasie en creativiteit van de bouwers: daar valt je mond van open”, zegt hij enthousiast in Het Laatste Nieuws.

"Dat was mijn eerste reactie: ‘Een tv-programma over Lego? Serieus?', dacht ik. Maar je mond valt open bij wat die acht duo's kunnen. Hun fantasie en hun creativiteit... Voor mij zijn die Lego-bouwers ware artiesten, te vergelijken met schilders of beeldhouwers", klinkt het bij Kürt Rogiers in Het Laatste Nieuws.

"Je zal wel zien hoe inspirerend 'Lego Masters' is", vertelt Kürt. "Ik durf te voorspellen dat talloze kijkers Lego dankzij het programma gaan herontdekken, en dat velen zich zullen outen als fervente bouwers. Davy Parmentier (creatief directeur bij VTM, red.) whatsappte me meteen dat hij zélf zou willen meedoen als er een volgend seizoen komt."

De opnames van 'Lego Masters' vonden voor het grootste deel in februari plaats, vóór corona ons leven bepaalde. Net als de meeste van zijn collega's, zit Kürt op dit moment thuis zonder werk. "De komende maanden heb ik als zelfstandige geen inkomen", klinkt het. "Maar ik heb geen recht tot klagen. Mijn vrouw staat in het onderwijs en we hebben een buffer. Je zal nu maar in de horeca werken, dat is andere koek.”