Koen Wauters laat er geen twijfel over bestaan: “Zij zitten nu heel diep in de shit”
Koen Wauters laat er geen twijfel over bestaan: “Zij zitten nu heel diep in de shit”
Foto: Photonews

In Dag Allemaal geven Koen Wauters en Bart Peeters deze week een uniek dubbelgesprek. De boegbeelden van de Vlaamse showbizz maken zich diepe zorgen over de gevolgen van de coronacrisis.

De coronacrisis spaart werkelijk niemand. Bart Peeters moest zijn concerten in de Lotto Arena verplaatsen naar september. Ook de première van de tournee van Clouseau kon niet doorgaan, en plots werd alles tot augustus geannuleerd. “Dat is vooral vervelend omdat wij een nieuwe plaat uit hadden en dan sta je altijd wel te trappelen van ongeduld. Maar ik wil daar niet over zeuren. Iedereen maakt zich wel klaar voor iets wat hen wordt afgenomen”, zegt Koen Wauters in Dag Allemaal.

Zowel Bart Peeters als Clouseau hebben hun concerten gewoon kunnen verplaatsen. Er gaat geen enkel optreden verloren. Een geluk dat niet iedereen te beurt valt. “Dat geldt natuurlijk voor Bart en voor Clouseau, en misschien voor nog enkele andere grote namen. Maar als wij even de stem mogen zijn van de hele muziekbusiness: je mag niet vergeten dat er heel veel artiesten zijn – vaak jonge mensen die pas beginnen – die nu veel dieper in de shit zitten dan wij. Voor hen is dit desastreus”, aldus Koen.

“Bart en ik zijn, om het even dommig uit te drukken, gevestigde waarden en wij zullen dit wel overleven”, gaat Koen verder. “Maar heel veel jonge artiesten zullen wellicht géén alternatieve datum krijgen om op te treden op de festivals waarvoor ze geboekt waren. Dat is een enorme financiële aderlating voor hen. En dan heb je nog de talrijke muzikanten en technici…” Zij moeten het nu zonder inkomen doen. “Zulke gasten verdienen nog amper iets. Dat geldt voor Bart en mezelf ook, maar wij kunnen wel een paar maanden zonder inkomsten. Ik die zin reken ik Bart en mezelf nog bij de gelukkigen, ja.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.