"Axel Daeseleire kan nog maar moeilijk praten en is nog te zwak om zijn smartphone aan te zetten”
PMN
"Axel Daeseleire kan nog maar moeilijk praten en is nog te zwak om zijn smartphone aan te zetten”
Foto: Printscreen video Vier

Axel Daeseleire (51) ligt nog steeds in het ziekenhuis. De acteur is hard getroffen geweest door het coronavirus. Al gaat het nu wel de goede kant uit.

Axel Daeseleire werd op 25 maart opgenomen in het ziekenhuis. Hij werd dagenlang in een kunstmatige coma gehouden. Pas maandagnamiddag werden de machines losgekoppeld.

“Intussen probeert hij te praten, maar dat lukt nog niet geweldig. Hij probeerde ook zijn smartphone weer in te schakelen, maar daar is hij nog te zwak voor. Dat hij dat probeert, zijn voor ons wel signalen dat het de goede kant uitgaat. Daarvoor verliep de communicatie met de behandelende arts nog door te knijpen in de hand”, legt zijn familie uit in Gazet van Antwerpen.

Longontsteking
De Antwerpse acteur liep bij het coronavirus ook nog eens een longontsteking op. “Die ontsteking is elke dag een beetje minder, maar het is een slepend proces met een lange genezingsperiode. Axel is door het oog van de naald gekropen. Het zal zeker nog een maand duren voor hij hersteld is.”

De familie wil ook de zorgkundigen bedanken. “Voor alle mensen uit de zorgsector: nogmaals onze uiterste dank voor jullie moed, inzet en doorzettingsvermogen, en mag er snel een oplossing komen voor dit vreselijke virus.”

Volg ons nu ook op Instagram!

Meer nieuws

Meer nieuws

.