Viroloog Steven Van Gucht weet wat hij gaat doen na de crisis: “Ik kijk er naar uit om dat met mijn zoon te doen”
PMN
Viroloog Steven Van Gucht weet wat hij gaat doen na de crisis: “Ik kijk er naar uit om dat met mijn zoon te doen”
Foto: Photonews

Het is prachtig weer buiten, maar verder dan onze tuin mogen we niet komen. Dat vervelende coronavirus, weet u wel. Er is wel hoop want de curve vlakt af.

Wanneer weten we niet, maar een komt een moment dat we weer met z’n alleen een terrasje kunnen doen. Het is een moment waar ook viroloog Steven Van Gucht naar uitkijkt. “Ik hoop dat het mooie weer blijft duren, zodat ik na deze periode samen met mijn zoon op het terras van ons stamcafé kan ploffen, om daar in het zonnetje een goeie pint te drinken”, vertelt Steven in Het Laatste Nieuws. 

“Al enkele jaren is dat onze traditie op zondagmiddag: we gaan eerst met de hond een stevige wandeling maken - meestal van anderhalf uur - en eindigen met een terrasje in het dorp. Dat zijn echte vader-zoonmomenten. We babbelen dan over alles wat belangrijk is in het leven van een veertienjarige: voetbal, school en liefjes. Ik hoop die gewoonte de komende jaren te kunnen verderzetten.” 

Zondagse uitstapjes
“Als puber zal hij misschien minder graag met zijn vader gaan wandelen, maar de hond - een kooiker - is één van zijn beste kameraden en heeft veel nood aan beweging, dus dat komt wel goed met onze zondagse uitstapjes. (lacht)” 

“Tijdens deze periode kijken we weleens samen naar een film, maar ik zie hem toch minder dan anders, omdat ik nauwelijks vrije avonden of weekends heb. Hij verblijft ook iets vaker bij zijn mama, mijn ex-partner. Al let hij er wel op dat de kippen thuis op tijd eten krijgen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.