Viroloog Steven Van Gucht schept duidelijkheid: “Tegen die tijd moeten we terug een terrasje kunnen doen”
PMN
Viroloog Steven Van Gucht schept duidelijkheid: “Tegen die tijd moeten we terug een terrasje kunnen doen”
Foto: Photonews

De corona-maatregelen lijken te werken. Al een week lang blijven de opnames in de ziekenhuizen stabiel. Dat is zeer goed nieuws.

Wie alles op de voet volgt is viroloog Steven Van Gucht. Hij geeft ons ook dagelijks een update van de meest actuele cijfers over het coronavirus in ons land. Hij besefte al snel dat de situatie vrij ernstig was. “Toen ik de situatie zag in Italië en we daar de cijfers begonnen op te volgen, wist ik dat het serieus was. Het aantal gevallen nam dagelijks fors toe, net als de sterftes”, legt Steven Van Gucht uit bij Joe.

“Door de hele situatie is mijn leven ook fel veranderd. Sinds eind januari heb ik geen vrij uur meer gehad. Ik heb ook geen weekends meer. We zijn hier al lang veel langer mee bezig dan maart."

Lockdown
Maar hoe raken we nu uit die lockdown? “Uit de lockdown raken doen we allicht in verschillende stappen. En tegelijkertijd gaan we ook alles goed opvolgen. Of dat er al dan niet een nieuwe opflakkering ontstaat van het virus.”

“Sommige maatregelen gaan we terugschroeven en dan nauw opvolgen of we nieuwe gevallen detecteren of dat er opnieuw mensen ziek worden. Zolang dat gunstig is, kunnen we stap per stap terug naar normaal gaan.”

“Ik zou nog een beetje wachten met een vakantie te boeken. Ik denk wel dat je deze zomer op het terras een pintje kan gaan drinken. Ik heb meer schrik voor massa-evenementen waarbij verschillende nationaliteiten samenkomen. Dat kan misschien wel nog een risico blijven.”

Volg ons nu ook Instagram!

Meer nieuws

Meer nieuws

.