Leen Dendievel heeft een drastisch besluit genomen: “Dan hoeft het voor mij niet meer”
Leen Dendievel heeft een drastisch besluit genomen: “Dan hoeft het voor mij niet meer”
Foto: Photonews

In ‘Kinderwens’ gaat Leen Dendievel vanaf dinsdag op zoek naar het waarom van een kinderwens. Daarbij vertrekt ze vanuit zichzelf, want Leen voelt die befaamde 'biologische klok' niet tikken. Van een kinderwens of moedergevoel is geen sprake. "Ik heb geen kinderen nodig om zin te geven aan m’n leven”, zegt ze in Het Laatste Nieuws.

In ‘Kinderwens’ probeert Leen Dendievel een antwoord te vinden op de vraag waarom mensen kinderen maken. “Het gaat gewoon om een gevoel. Mensen denken natuurlijk na over kinderen. Maar dan nog zeiden alle getuigen in het programma dat hun gevoel primeerde. Het is niet iets waar ze de vinger op kunnen leggen”, zegt Leen.

En Leen heeft dat gevoel dus niet. "Nóg niet, nee. Udo en ik babbelen daarover. We hebben beslist om elkaar daar niet in te belemmeren, maar ook niet in te pushen. We voelen het nog niet. Maar als op een dag één van de twee wakker wordt en het voelt, dan moeten we daarover communiceren.”

“Ik ben 36. Als het gevoel oppopt voor ik veertig ben, kunnen we erover praten. Maar na mijn veertig hoeft het niet meer. Dan vul ik mijn leven in met andere dingen. Ik heb geen kinderwens, maar ik geef het de kans en de ruimte om het te laten rijzen. Is het er op m'n veertig niet, dan is het er niet", besluit Leen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.