Gert Verhulst waarschuwt fans over ‘Gert Late Night’: “Zo wordt het, en dat zullen de mensen van ons niet gewoon zijn”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Maandag 6 april start op VIER het nieuwe seizoen van ‘Gert Late Night’. Gert en James worden vroeger dan gepland teruggeroepen voor een extra lang seizoen: het programma zal dit keer acht weken lopen, in plaats van de gebruikelijke zes. Gert Verhulst waarschuwt de fans in Het Laatste Nieuws: “Het zal anders worden dan de mensen gewend zijn.”

‘Gert Late Night’ wordt door de omstandigheden met het coronavirus op heel wat vlakken aangepast. Er zullen geen gasten op de boot blijven slapen, en ook Gert en James slapen thuis. Ze zullen wel ’s ochtends samen ontbijten op de boot en de kranten doornemen. Ze zullen altijd heel strikt de social distancing - regel respecteren, zowel overdag als ’s avonds. “Ik vind dat een belangrijk signaal naar onze kijkers. We moeten duidelijk laten zien dat we ons niet boven de wet stellen”, zegt Gert Verhulst in Het Laatste Nieuws.

Het duo hoopt de mensen wat plezier te kunnen bezorgen in deze moeilijke tijden. “Er is natuurlijk de realiteit van de dag, die we niet willen ontkennen. Maar corona of niet, er gebeuren ook nog andere dingen, die wel positief zijn. We gaan uiteraard de focus rond corona niet verliezen, maar we hopen toch een beetje een mix te kunnen brengen”, aldus Gert.

James Cooke verduidelijkt hoe een dag op de boot er dan zal uitzien. “Overdag maken we het programma, volgen we de actualiteit en kijken we eens binnen bij een aantal bekende koppen en gezichten thuis. En we gaan zelf koken, want Annie is er uiteraard niet bij. Het zal uitzoeken worden hoe we alles tot een goed einde kunnen brengen. Makkelijk zal het niet worden, maar het doel is duidelijk: we willen de ‘Gert Late Night’ - vibe van de voorbije jaren weer tot leven brengen. Het moet en zal lukken.”

Het wordt hoe dan ook geen gewone ‘Gert Late Night’. “We zullen alles toch wat voorzichtiger aanpakken”, zegt Gert. “Zeker in het begin zal het aftasten zijn hoe ver we kunnen gaan. Ik denk dat mensen snakken naar ontspanning en entertainment, maar het zal allemaal wat minder olijk en vrolijk zijn. We zullen iets minder de lolbroek uithangen dan mensen van ons gewoon zijn.”