Harde kritiek op ‘The Voice Kids’, Sean Dhondt reageert: “Dit wordt een straatje zonder einde”
Harde kritiek op ‘The Voice Kids’, Sean Dhondt reageert: “Dit wordt een straatje zonder einde”
Foto: Photonews

Er komt kritiek op ‘The Voice Kids’. De reden is de heel beperkte aanwezigheid van kinderen onder de twaalf in de halve finales. Bij de zestien halve finalisten zitten er slechts twee elfjarigen, al de rest is ouder. Nochtans is de talentenjacht bedoeld voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Daarom opperen sommigen om een aparte ‘The Voice’ voor tieners in het leven te roepen. Coach Sean Dhondt vertelt in Dag Allemaal dat hij geen voorstander is.

Sean Dhondt ziet een extra competitie niet zitten. “We hebben al drie versies van ‘The Voice’”, merkt hij op, “en dan zou er nog ‘The Voice Teens’ moeten komen? Dat wordt een straatje zonder einde.” Toch geeft Sean toe dat de jongere kandidaten het soms moeilijk hebben om tegen de ouderen op te boksen.

“Die veertienjarigen weten vaak al duidelijker waar ze voor staan als performer en hebben al een hele evolutie doorgemaakt, dus het is inderdaad soms appelen met peren vergelijken. Ik probeer dat in eerste instantie opzij te zetten door bij de Blind Auditions ook wel eens voor jongere stemmetjes te gaan. Oké, die zijn nog niet zo matuur, maar wel heel schattig en ze verdienen ook een kans.”

“Anderzijds, als je dan echt moet kiezen wie dé voice heeft, dan kom je toch vaker bij de ouderen terecht. Dat is nu eenmaal zo”, zegt Sean in Dag Allemaal. “Pas op, het kan wel. In seizoen 1 ben ik met Juliette naar de finale gegaan en die was negen.”

Volgens Sean liggen de belangen ook gewoon anders. “De iets ouderen zitten al met een carrière in hun hoofd terwijl die kleintjes ‘The Voice Kids’ meer als een zangkamp zien. Hun wereld stort niet in als ze eruit liggen, hoor.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.