Zo voelt Birgit Van Mol zich nu ze in quarantaine zit met symptomen van coronavirus: “Ik voel mijn longen in mijn lijf liggen"
Zo voelt Birgit Van Mol zich nu ze in quarantaine zit met symptomen van coronavirus: “Ik voel mijn longen in mijn lijf liggen"
Foto: Photonews

Birgit Van Mol zit thuis in quarantaine omdat ze symptomen vertoont van het coronavirus. Het nieuwsanker vertelt in Dag Allemaal hoe ze zich momenteel voelt. “Het is een vies, hardnekkig beestje”, zegt ze.

Nu ze thuis in quarantaine zit, voelt Birgit Van Mol zich zo slap als een schotelvod. “Ik moest gelukkig niet naar het ziekenhuis”, zegt ze in Dag Allemaal. “Ik heb nu wel een verhoogde temperatuur en een droge hoest, keelpijn en spierpijn. Ik voel mijn longen in mijn lijf liggen en ben extreem vermoeid. Ik moet zeker tot 5 april binnenblijven, in de logeerkamer met mijn gsm, iPad en een paar dikke boeken. Ik zit thuis met een zware risicopatiënt hé.”

Haar echtgenoot René is hartpatiënt, en behoort daardoor tot de risicogroep. “Hij mag dus absoluut niet ziek worden. Dus we zijn extra voorzichtig. Eén keer per dag eet ik met het gezin, maar ik blijf op twee meter afstand, mét handschoentjes. Wat ik aanraak, wordt ontsmet.”

Voor een journaliste is het jammer om net nu uit te vallen. “Het zij zo”, aldus Birgit. “Het is niet slecht dat ik immuunstoffen kweek. Mochten er later collega’s uitvallen, ben ik weer fit om erin te vliegen. Maar het is koffiedik kijken hoe de toestand gaat evolueren. Go with the flow, je kunt niet anders.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.