VTM

Marianne Devriese heeft schrik dat haar dochtertje Pippa coronavirus oploopt want dan kunnen de gevolgen ernstig zijn

door: PMN
Afbeelding bron: Instagram
Marianne Devriese zit met haar man Steve Geerts en hun drie dochters ook thuis. Ze maakt zich vooral zorgen om haar jongste dochtertje Pippa.

“Toen Lina hoorde dat de lessen werden opgeschort, riep ze enthousiast dat we dan naar de Efteling kunnen. Ze had het nog niet helemaal begrepen…”, legt Marianne Devriese uit in TV-Story. 

“Ik heb het gevoel dat de school niet alles heeft kunnen uitleggen. Ik heb mijn kinderen bijvoorbeeld ook zelf moeten uitleggen waarom ze voorlopig geen contact meer met hun grootouders mogen hebben. Daarnaast vinden ze het ook niet ?jn dat hun hobby’s wegvallen. Maar al bij al hebben Ava en Lina er voorlopig weinig last van. Ze vervelen zich dus niet? Dat valt allemaal nog mee, het is nog maar pas begonnen natuurlijk.” 

Pippa
“In samenspraak met Ava en Lina heb ik wel een dagstructuur opgemaakt voor doorheen de week. Daar staat in om hoe laat we opstaan, ontbijten en ons aankleden, maar ook wanneer het tijd is voor beweging en huiswerk. Dat systeem werkt in ieder geval voor de grootsten uitstekend. Zelf heb je last van de naweeën van een bronchitis. Ik heb geen test ondergaan, maar ik ben niet bang dat ik corona heb. Intussen gaat het immers al een pak beter, al blijft het onder mijn leden zitten.” 

Marianne maakt zich veel zorgen om Pippa. Die heeft het een ontwikkelingsachterstand door het zeldzame GRIN2B-syndroom. “Ik maak me meer zorgen om haar: zij loopt meer risico dan andere kinderen om er ernstige gevolgen aan over te houden mocht zij het virus krijgen. Kinderen worden blijkbaar niet zo snel ziek, maar bij Pippa zou dat anders kunnen zijn. Uiteraard denk ik ook aan onze ouders. En aan mijn schoonbroer die momenteel tegen kanker vecht. Zieke mensen en ouderen zijn extra kwetsbaar."