Verrassend nieuws over ‘Familie’ en ‘Thuis’: “Ook in de zomer, voor de eerste keer ooit”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
De opnames van ‘Thuis’ en ‘Familie’ liggen door de coronacrisis voor onbepaalde tijd stil. De soapreeksen krijgen een onverwacht vroege seizoensfinale op 24 april. Wat er daarna moet gebeuren, is onzeker. Maar volgens Het Laatste Nieuws is het mogelijk dat de soaps deze zomer op tv te zien zullen zijn, en dat voor de eerste keer ooit.

Door de coronacrisis liggen de opnames van ‘Thuis’ en ‘Familie’ al twee weken stil. Hoe snel de reeksen weer kunnen opstarten, zal afhangen van de coronamaatregelen. "We zullen de situatie week per week bekijken", klinkt het bij de VRT en VTM. Zodra de maatregelen versoepeld worden, kunnen de uitzendingen weer opgestart worden.

Ondertussen blijven de scenaristen naarstig doorschrijven. "Dat de opnames stilliggen, wil niet zeggen dat iedereen technisch werkloos thuis zit", zegt 'Thuis'-producer Hans Roggen in Het Laatste Nieuws. "De scenaristen leveren nog altijd vijf afleveringen per week af." Ook bij productiehuis Zodiak, dat 'Familie' maakt, wordt er doorgewerkt waar dat kan. "We zijn volop aan het plannen om bij een herstart zo snel mogelijk kant-en-klare afleveringen te hebben. Heel wat afleveringen zijn klaar, op enkele scènes na. En uiteraard wordt er doorgewerkt aan de verhaallijnen", aldus creative producer Wim Feyaerts.

Volgens de krant komen 'Thuis' en 'Familie' mogelijk uitzonderlijk in de zomer op tv. Dat werd nooit gedaan, omdat de zenders wilden vermijden dat trouwe kijkers tijdens hun vakanties afleveringen misten. Maar aangezien we wellicht geen reizen mogen maken, valt dat bezwaar weg. De seizoensfinales die in juni gepland stonden, kunnen dus misschien in juli of augustus bekeken worden.

Volg Showbizz24 op Instagram!

Tags thuis familie