Prins Charles onder vuur wegens opvallende beslissing: “Het is een schande, het is egoïstisch en gevaarlijk”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Prins Charles is besmet met het coronavirus. Hij verblijft in Schotland in afzondering van zijn echtgenote Camilla, die het virus niet heeft. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Dat Charles naar Schotland is vertrokken om daar te herstellen van het coronavirus wordt hem niet in dank afgenomen. “Het is een schande. Deze actie is niet alleen egoïstisch maar ook gevaarlijk”, zo staat te lezen in de Schotse krant The National. De Schotse overheid riep de Britten een paar dagen geleden nog op niet naar Schotland te vluchten voor corona.

“Als je ergens anders woont, gebruik de Schotse Hooglanden dan niet als middel om jezelf te isoleren. Mensen die hier wonen proberen de regels van de overheid te volgen en de voortdurende stroom van campers en ander verkeer dat de steden wil ontsnappen, helpt daar niet bij”, twitterde de Schotse kabinetssecretaris voor Financiën.

“Charles had het advies van de regering moeten opvolgen en thuis moeten blijven. Zeker in zijn rol als senior lid van de koninklijke familie had hij het goede voorbeeld moeten geven en de verspreiding van het virus moeten voorkomen”, klinkt de kritiek in de krant.