Bikkelharde kritiek op boodschap van Harry en Meghan: “Gemakkelijk gezegd, vanuit jullie gigantische villa in Canada”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Prins Harry en Meghan stuurden eerder deze week een bemoedigende boodschap de wereld in, ten tijde van corona. Maar daar krijgt het koppel nu heel wat kritiek op. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

“We hebben elkaar nu meer dan ooit nodig”, klonk het op de Instagrampagina van Harry en Meghan “Onze bereidheid om als volk op te treden in tijden van Covid-19 is indrukwekkend. Dit moment is een waar testament voor de menselijke geest. We spreken vaak van medeleven. Het verenigt ons allemaal wereldwijd.”

Harry en Meghan zeiden ook informatie en bronnen te zullen delen om ons allemaal door de onzekerheid te helpen navigeren: “van het delen van nauwkeurige informatie en feiten van vertrouwde experts tot het leren over maatregelen die we kunnen nemen om onszelf en onze gezinnen gezond te houden. We zullen ook samenwerken met organisaties die mentale ondersteuning kunnen bieden.”

De respons is echter bikkelhard. “Wat maakt jullie een betrouwbare bron van correcte informatie over corona? Wat zijn jullie kwalificaties?”, reageert iemand. “Daarvoor keren we ons toch tot de internationale nieuwmedia die daar dag in dag uit mee bezig zijn?”

Andere personen hebben dan weer een probleem met het feit dat Harry en Meghan spreken vanuit een bevoorrechte positie. “Makkelijk gezegd, vanuit een gigantische villa in Canada, waarnaar jullie weggevlucht zijn in plaats van jullie koninklijke verantwoordelijkheden op te nemen, zoals prins William en de Queen dat momenteel wél doen.”

“Hoe smaakloos. Denken jullie écht dat jullie iets mogen zeggen over de strijdlust en het samenwerkingsvermogen van de bevolking, terwijl jullie bewust werkloos thuiszitten? Je hebt het over de kracht van mensen om te blijven doorgaan. Toen diezelfde soort kracht van jullie werd verwacht, hebben jullie het meteen opgegeven”, klinkt het kritisch. “Waar zijn jullie nu júllie familie je het hardst nodig heeft?”, schiet men met scherp. “William krijgt een enorme druk op zijn schouders op dit moment, maar Harry is nergens te bespeuren.”

Ook noemen de Britten het Sussex-koppel hypocriet. “Ze hebben het social distancing-protocol tijdens hun laatste taken als senior royals nooit nageleefd. Ze bleven handen schudden en hielden geen meter afstand van anderen." Ook al was het vasthouden van handen wel toegestaan binnen gezinsverband, toch vonden velen het smakeloos. “Ze hebben een voorbeeldfunctie”, klinkt het.

Tags harry meghan