VTM

Gers Pardoel bedolven onder kritiek na bedenkelijke uitspraak over coronavirus: “Hou je fokking bek”

bron: Showbizzsite/HLN/Eigen berichtgeving
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
De opnames van The Voice Kids die zondag zouden plaatsvinden, worden door het coronavirus geannuleerd. Coach Gers Pardoel vindt de maatregelen toch ietwat overdreven en doet op sociale media een opmerkelijke oproep, maar velen zijn het met hem oneens.

“Geef elkaar wel een hand, geef elkaar wel een knuffel en geef elkaar wel je liefde!!”, dat is de oproep van ‘The Voice Kids’-coach Gers Pardoel op Instagram. Gers Pardoel vindt dat we elkaar nog wat liefde mogen geven. “Wees alsjeblieft lief voor jezelf en elkaar. Diep van binnen zit de liefde in jezelf en dat is het enige wat het Corona virus (elk virus) echt kan stoppen. Zoek die liefde in jezelf en geef die door aan een ander. Zodra je die liefde vindt kan geen virus jouw lichaam als het zijne beschouwen. Het kan en mag niet zo zijn dat een virus ervoor zorgt dat wij geen fysiek contact meer met elkaar willen/kunnen hebben.”

De boodschap van Gers lokt heel wat negatieve reacties en onbegrip uit. Ze vinden zijn oproep onverantwoord. “Meest asociale instagrampost tot nog toe... Neem je verantwoordelijkheid man...”, sneert een volger hem toe. “Iemand begrijpt het niet.... liefde in deze tijden is elkaar net NIET aanraken en het op een andere manier tonen. Breng eten, telefoneer met elkaar, zorg voor elkaar en haal die knuffels later in”, legt iemand anders uit. “Geneeskunde is ook zo overrated”, klinkt het sarcastisch.

Eén van Gers’ volgers richt zich zelfs expliciet tot VTM en The Voice Kids. “Is dit het soort rolmodel waar jullie mee samenwerken? Lijkt me redelijk gevaarlijk voor onze samenleving. Als bekende persoon heb je een voorbeeldfunctie, gedraag je er dan ook naar”, klinkt het.

Mensen die al in aanraking gekomen zijn met het coronavirus kunnen al helemaal niet lachen met de boodschap van de zanger, dat schrijft Het Laatste Nieuws. “Omfg, gast STOP. Mijn moeder is ziek en kan doodgaan door Covid-19. Als mensen geen rekening houden met haar immuunsysteem en per se handjes willen geven waarmee ze het virus verspreiden, dan kan ze sterven. Serieus, hou je FOKKING BEK”, tweet een meisje als reactie.