Nu zij zwaar onder vuur ligt: “Daarom krijgt Laura Tesoro zoveel venijnige opmerkingen van andere vrouwen”
Nu zij zwaar onder vuur ligt: “Daarom krijgt Laura Tesoro zoveel venijnige opmerkingen van andere vrouwen”
Foto: Medialaan

Laura Tesoro krijgt momenteel de volle laag op sociale media. De aanleiding zijn haar activiteiten als jurylid in ‘The Voice Kids’. ‘Hysterisch wicht’, en ‘Verschrikkelijk, die Laura’, dat zijn het soort venijnige commentaren die Laura naar het hoofd gesmeten krijgt. Volgens TV Familie is het daarbij ook heel opvallend dat het gros van die criticasters andere vrouwen zijn.

Daar waar Laura Tesoro stevig onder vuur wordt genomen, wordt bijvoorbeeld Sean Dhondt duidelijk meer gespaard door de kijkers van ‘The Voice Kids’. “We zien dit wel vaker gebeuren”, weten tv-kenners. “Mannelijke chouchou’s worden heel vaak gespaard door tv-kijkend Vlaanderen. Koen Wauters, Niels Destadsbader, Stan Van Samang, Gers Pardoel... Mannen die als juryleden in talentenshows zetelen, roepen zelden controverse op. Sterke vrouwen als Laura, maar ook Natalia of vroeger Natalie Meskens daarentegen... Vaak kregen zij harde, compleet van de pot gerukte kritiek. En ja, doorgaans dan nog van andere vrouwen!”

Jaloezie

In Nederland kent men dit fenomeen ook. Columniste Liesbeth Chamuleau haalt het thema geregeld aan. “Vrouwen zijn gewoon harder voor elkaar’, zegt Liesbeth Chamuleau. “Social media zijn dan ook de ideale roddelbarak. Ik omschrijf het vaak als typisch ‘vrouwengedoe’. Vrouwelijke sterren roepen heel vaak extreme emoties op bij andere vrouwen. Enerzijds worden ze bewonderd, anderzijds is er altijd wat jaloezie. Zeker als die bekende vrouwen op het thuisfront ook bewonderd worden door de aanwezige mannen...”

Onzekerheid

Volgens psychologe Roos Woltering speelt jaloezie dan weer niet altijd een rol. “Het heeft veel meer met onzekerheid te maken”, zegt ze. “Vrouwen roddelen meer over iemand die hen onzeker maakt dan over iemand die hen imponeert. Achter de rug praten is voor vrouwen een soort van strijdwapen. Het is eigen aan hun XX-chromosomen. Mannen roddelen ook, maar gaan vaker directer in conflict als iets hen niet zint. Vrouwen proberen samen te spannen en al roddelend af te rekenen met figuren die hen een onzeker gevoel geven.”

“Vaak draait het ook om bevestiging zoeken”, aldus nog Roos Woltering. “Vrouwen posten geregeld hatelijke opmerkingen om steun te zoeken. Als ze merken dat ook andere dames er op dezelfde manier over denken, dan helpt dat om hun eigen twijfels te verdrijven. Dat is iets wat nooit uit de natuur van vrouwen zal verdwijnen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.